QUÈ SOM

La Comissió Diocesana de JiP Lleida està integrada a la “Comisión General de Justícia y Paz España” constituïda el 1968 per la “Conferencia Episcopal Española” i que, a la vegada, està integrada en l’organització catòlica internacional Justícia y Paz fundada per Pau VI en 1967 com a fruit del Concili Vaticà II.

Per tant som una entitat de l’Església Catòlica sense fins lucratius i de caràcter social.

Tenim com a finalitat la difusió de la Doctrina Social de la Església, la defensa i promoció dels Drets Humans i els Drets dels Pobles, la Justícia Social, la solidaritat i la cura del Medi Ambient, per aconseguir la pau, des de els postulats cristians de respecte a la dignitat, llibertat i igualtat dels homes amb preferència en els més pobres.

La Comissió Diocesana de Lleida es constituir l’any 2002 en el marc de la Trobada Estatal de JiP que es va realitzar els dies 8,9 i 10 de març a la nostra ciutat on es tractar el tema “Conflictes, violència i esperança”.

 

QUÈ FEM

La Comissió Diocesana de Lleida forma part de la Coordinadora d’ONG`s i altres moviments solidaris de Lleida, de la Plataforma Lleida Social, de la Xarxa d’Entitats Cristianes de Lleida, de CODIAR (comissió diocesana d’acolliment als refugiats), donant suport i participant en els actes i les activitats que organitzen aquestes entitats i qualsevol altra que dintre dels paràmetres de buscar justícia, pau i solidaritat, ens demanin col·laboració.

JiP Lleida te com objectiu tasques sensibilitzadores i de denúncia vers les qüestions relacionades amb la violació dels drets humans, la justícia i la pau, al mon i al nostre entorn més proper.

Tan mateix, com a Comissió Diocesana, té la tasca de fer de pont entre l’Església i la societat, identificant els problemes de convivència més importants i transmetent el missatge cristià d’esperança i alliberament.

 
ON SOM

La seu social està ubicada a carrer Acadèmia, 17 (casa de l’Església)

25002 Lleida.

Responsable: Josep Mª Rovira

Telèfon mòbil: 669172402

Correu electrònic: jiplleida@justiciaipau.org i rovira.jmr@hotmail.es