QUI SOM 

La Fundació Jericó, és una fundació sense ànim de lucre, es va crear amb la finalitat de promoure la sensibilització i conscienciació de la ciutadania i la protecció i creació de condicions bàsiques a les persones que per la seva situació personal, familiar o social de la ciutat de Lleida, es troben en greu risc d’exclusió social, mitjançant els diferents serveis que duem a terme.

 

QUÈ FEM

L’acció de la  Fundació Jericó abasta tres vessants diferents : el repartiment d’aliments a famílies, el menjador social i la residència temporal de persones amb risc d’exclusió social. 

  • El repartiment d’aliments a famílies vulnerables es realitza amb coordinació amb el serveis socials de l’ajuntament en un local situat al carrer Gral Britos. Aquest servei s’efectua dos dies per setmana i s’atén a un nombre variable de famílies que oscil·la entre  55 i 65 famílies cada setmana ininterrompudament durant tot l’any.
  • El menjador social es troba situat al carrer Tallada; en ell es facilita un àpat calent a l’hora de dinar, tots els dies de la setmana durant els 365 dies de l’any. Es reparteixen un nombre variable d’àpats que oscil·la entre els 130 i 150 serveis diaris.
  • La residència també es troba ubicada al carrer Tallada, annexa al menjador social. Té una capacitat màxima per 94 persones allotjades en habitacions d’un, dos o tres llits; cada habitació esta dotada dels serveis sanitaris complerts. Dues d’aquestes habitacions estan adaptades per a persones discapacitades.
  • A les persones acollides a la residència se’ls facilita l’esmorzar.
  • La residència disposa de sales de convivència, biblioteca, una sala d’informàtica, un aula on es realitzen tallers i activitats d’acompanyament a més d’una capella multiconfessional.
  • També inclou tant  pels acollits residents om per a persones alienes d’un petit rober així com  serveis de dutxes i d’higiene personal per a persones alienes a l’hostal.

 

QUIN ÉS EL NOSTRE OBJECTIU

Des de la Fundació Jericó es treballa perquè l’ús periòdic i/o regular dels nostres serveis que cobreixen les necessitats bàsiques amb un baix grau de compromís faciliti la creació de vincles més o menys estables amb iguals i amb professionals, en un espai socialitzador. Aquest vincle es preveu que permeti a les persones ateses, finançar de manera progressiva, nous compromisos. Primer en l’ús de serveis, i posteriorment en la seva pròpia recuperació.

 

ON SOM

Nom: Fundació Jericó

Domicili: Rambla Ferran, 33 CD 25007 Lleida

Persona de contacte: Anna Vila Marquès ( directora )

Contacte : 973 590 823 

E-mail direccio@fundaciojerico.org

Servei de repartiment d’aliments: Carrer General Britos, 16

Menjador social i la Residència: Carrer Tallada, 33-37