Cinc entitats de la Xarxa han signat la carta d’enguany de la Campanya de les Persones Sense Llar. A continuació, teniu la carta,

 

BENVOLGUTS I BENVOLGUDES,

 

Amb el crit de “Ningú sense llar” es realitza cada any des de Càritas, amb el suport de diverses entitats, la Campanya per incidir políticament i sensibilitzar a la ciutadania sobre la greu realitat d’exclusió i vulneració de drets que viuen milers de persones en situació de sensellar arreu de l’Estat Espanyol. A Lleida, ens volem sumar a aquesta iniciativa de Càritas algunes de les entitats que des de fa molt temps, i de forma diversa, ens dediquem a l’acollida, l’acompanyament, i la defensa dels drets de les persones en situació de sense llar.

 

La campanya d’enguany posa el focus en el laberint d’obstacles en el què moltes persones viuen dins d’un sistema de protecció que no les protegeix. “Sense Sortida” posa el títol a aquesta campanya que denuncia les traves burocràtiques, les esquerdes digitals i la indiferència i manca de sensibilitat per part encara d’una part de la ciutadania.

 

Enguany no podem obviar de posar de manifest en aquesta campanya l’impacte negatiu que la pandèmia de la Covid-19 ha tingut amb les persones que pateixen més exclusió. El virus ens ha posat de manifest que tothom som vulnerables i més que mai necessitem bastir una societat que passi dels petits “jo” a una societat del “nosaltres”, que tingui cura de totes i tots.

 

Volem fer arribar una crida d’atenció, ja que afecta moltes persones ciutadanes de Lleida i els nostres voltants. Les dades oficials del darrer recompte, del 2018, parlen de 55 persones dormint al carrer, però que són més de 100 en els períodes d’estiu i que demana d’una solució sense dilació. També posem de manifest el nou perfil de persones, algunes de molt joves i denunciem la manca d’un recurs digne que pugui atendre les diverses situacions que la societat lleidatana viu. No només denunciem la manca d’un sostre sinó també la manca d’una llar, un problema que afecta moltes persones i famílies també de la nostra ciutat. Per posar de manifest els obstacles i donar veu un cop més a les persones sense llar, aquest dijous 28 d’octubre, des de les 10h ens trobareu en actes a la Plaça la Paeria i a les 12.00 h farem la lectura del manifest.

 

Números i problemes que parlen de noms i persones concretes que demanen d’una societat que es mobilitzi, generi un discurs esperançador i que exigeixi polítiques valentes. Amb aquest desig esperem que seguiu els actes i ens ajudeu a fer difusió amb l’etiqueta #NingúSenseLlar

 

Atentament,

 

Roger Torres, President d’Arrels-Sant Ignasi

Rafael Allepuz, Director Càritas Diocesana de Lleida

Jaume Capdevila, Gerent de Sant Joan de Déu-Terres de Lleida

Inma Abadies, Directora de les Llars del Seminari

Ramon Niubó, President de la Fundació Jericó.